BiografieRadomir Vasiljević is geboren in 1984 in Sombor, Servië. Hij behaalde een master in klassieke gitaar aan de Faculteit van Muziek in Belgrado. Het spel van deze gitaarvirtuoos is op tal van internationale festivals bekroond, waaronder de International Toscanini Competition in Stresa (Italië), het Volos Guitar Festival (Griekenland), het International Guitar Festival in Kutna Hora (Tsjechische Republiek) en meerdere prijzen in de Petar Konjović International Competition in Belgrado (Servië).

In samenwerking met Goran Kulić bracht hij in 2010 zijn eerst album ‘Six Strings and a Piece of Wood’ uit. In de composities en het spel van Vasiljević zijn verschillende muzikale invloeden te horen. “Het idee was om de luisteraar mee te nemen op een wandeling door meerdere muzikale landschappen, van standaard rumba-ritmes via een klassieke benadering en techno-elementen tot Servo-etnische motieven.” (R.V.)

Sinds 2013 woont en werkt Radomir Vasiljević in Nederland, waar zijn carrière een nieuwe wending heeft genomen. In september 2017 richtte hij zijn eigen Balkan Orchestra op, die traditionele Balkanmuziek speelt. De optredens van het orkest worden gekenmerkt door de virtuositeit en een aanstekelijke energie die typerend voor de Balkan is. Zo trekt Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra steeds meer aandacht op Nederlandse en Europese concertpodia.

Naast zijn werk als uitvoerende musicus werkt Radomir Vasiljević als gitaardocent in Nederland, waar hij jonge talenten helpt om de geheimen van het gitaarspel te ontdekken.